Verslag van de zomerrit van AVC  ”De Fryske Wâlden”

Na een door het coronavirus gedwongen pauze van 18 maanden was het dan eindelijk weer mogelijk om een rit met onze oldtimers te organiseren. De organisatie was in handen van Albert van der Berg en Eelke Scherjon.
De rit werd gereden op zaterdag 17 juli 2021

Deze middag voerde de route ons door Noordoost -Friesland en door Noordwest- Groningen.
We startten om 13.15 uur vanaf het parkeerterrein van restaurant Lauwersland  en gingen met 28 auto’s op weg richting Niehove. Langs een mooie route via onder andere  Visvliet, Lutjegast, Grootegast, Strobos, Niekerk, Noordhorn en nog diverse andere dorpen kwamen we in de omgeving van Niehove terecht. Hier brachten we een bezoek aan Fruitteeltbedrijf Oudebosch  We werden verwelkomd door onze gastvrouw met koffie en gebak! Vervolgens was er gelegenheid om het bedrijf te bezichtigen. De onderneming werd in1968 opgestart met fruit en aardappelen van het Groninger land. Er worden streekproducten van eigen fruit gemaakt zoals Appelsap, Jams, en wijnen van eigen appels, kersen en pruimen. Bovengenoemde producten zijn verkrijgbaar in de boerderijwinkel op het bedrijfsterrein en in een eigen winkel in Groningen.We hielden hier geruime tijd pauze en genoten van de mooie omgeving en van het mooie zomerweer!

Om ongeveer 16.00 uur was het tijd voor het tweede  deel van de rit. Langs mooie binnenweggetjes reden we weer richting Friesland en kwamen`in de namiddag in Dokkum aan. Hier werden de oldtimers geparkeerd bij  Chinees restaurant Kota Radja.

We besloten deze mooie oldtimermiddag  met een lopend buffet, en genoten van de heerlijke gerechten. We hebben na een lange onzekere tijd wee rkunnen genieten van deze oldtimermiddag. Eelke en Albert bedankt namens alle deelnemers  voor het organiseren van deze rit !

 Tekst  en foto’s:   Jouke de Vries.