Gezamenlijke rit FOC klassiekerclub Fryslân en de AVC – 13 juli 2013

Na een kort samenzijn in Wirdum, zijn we vertokken richting het openbaar vervoer museum te Ouwsterhaule. Het weer was gunstig een graadje of twintig en een bleek zonnetje. Via een wel heel landelijke route kwamen we via Grou, Heerenveen en Joure na ruim een uur aan in Ouwsterhaule. Het tempo was redelijk hoog, dus Catrinus en Griet hadden er zin in want zij reden voor
op. Na aankomst bij het museum was er voor een ieder een bakje koffie/thee en een plakje cake.

Het museum toont een grote verzameling dingen die in de ruime zin met openbaar vervoer uit hebben te staan, variërend van buslijnen, treinen tot veerdiensten. naar onze verwachting hadden we wel iets meer bussen verwacht, maar gezien de omvang van een bus en de staat waar deze dan binnenkomen, kost het natuurlijk een vermogen aan materiaal en arbeid om daar weer iets moois van te maken . Daarnaast moeten deze dan ook tentoon gesteld worden, en dat vraagt heel veel ruimte.

Na buiten nog het nodige oldtimer latijn gehoord te hebben, werd het sein gegeven voor vertrek. De terugweg was minstens zo mooi als de heenreis, met een totaal van 45 auto’s. Onderweg nog even een kleine stop gemaakt waar de eventuele proviand nog kon worden genuttigd. daarna met zijn allen aangekomen bij Mc Donalds in Drachten. Het was de bedoeling geweest daar met zijn allen nog een klein hapje te nemen, maar Mc Donald viel bij een aantal mensen in het verkeerde keelgat.

Dus werd een andere uitspanning gezocht. De keuze viel op restaurant Het Witte Huis te Olterterp, de keuken was echter niet berekend op zoveel hongerige magen, dus werd het menu overwegend bittergarnituur en wat te drinken. Na een gezellig samenzijn werd de Daf 33 weer gestart, en waren we een uurtje later weer terug in Blije.

Met de groeten van Marian en Gerrit