Toerrit Willedei Zaterdag 7 september 2013

Deze dag werd er een toerrit door de club georganiseerd met als start bij Rietdekkersbedrijf Batema te Suameer. De start was om 1.00 uur ’s middags. Wij zijn om 12.15 uur vertrokken met ons Chevrolet truckje uit bouwjaar 1933. Ja, en met zo’n bejaarde vrachtauto ga je ook niet over vierbaans snelwegen dus moest er even over nagedacht worden hoe je dan in Suameer moet komen. Maar via kronkelige binnenweggetjes en Braamstruikse binnenpaden is het gelukt. Daar aangekomen stonden er al een leuk aantal oldtimers met hun eigenaren en aanhang die de mooie collectie Opel Blitzen in vele varianten en bouwjaren van de familie Batema aan het bewonderen waren. Rond 13.00 uur waren er plusminus 16 oldtimers en kondigden Doede Postma en Lex Miedema, die de organisatie van deze rit op zich hadden genomen, om te starten.

De toerrit leidde ons langs mooie binnenweggetjes en dorpen naar onze woonplaats Wijnjewoude. Die middag werd daar in Wijnjewoude een zogenaamde Willedei georganiseerd en waren wij als oldtimerclub uitgenodigd om daar onze oldtimers langs de afgesloten hoofdstraat te presenteren aan het publiek. In de straten stonden vele kraampjes van de plaatselijke middenstanders, hobbyisten, diverse cclubs en verenigingen die daar hun te verkopen artikelen en informatie aanboden. Je kon daar mooi
even doorheen slenteren. Ook waren er meerdere podiums waar diverse Friese artiesten hun beste kunnen lieten zien en horen en dat was best leuk. De plaatselijke oldtimerbezitters stonden hun oldtimers ook te presenteren dat al met al waren er toch een behoorlijk aantal oldtimers. Maar helaas ging het langzamerhand behoorlijk regenen en was het niet prettig meer om buiten bij de auto’s te blijven staan. We hadden consumptiebonnen van de organisatie van deze Willedei gekregen. Dus hadden sommige leden de plaatselijke kroeg en horecagelegenheid ontdekt en de muntjes omgezet om de inwendigheid van de mens van de nodige brandstof te voorzien. Rond 18.00 uur zijn de meeste leden weer huiswaarts gekeerd. Rest ons als plaatsgenoten de AVC en de LEDEN die hieraan hebben meegewerkt hartelijk te bedanken.

Met vriendelijke groet,
Fokke en Eppie