Zondagsrit 5 mei 2013

Om 13.15 uur verzamelden zich 12 oldtimers bij Brasserie de Canterlanden voor de eerste zondags rit in het nieuwe seizoen. Het was mooi weer dus dat is een garantie dat de dag al voor 95% geslaagd kan worden genoemd.

Om half 2 starten we richting de ‘elfsteden’ tegeltjesbrug voor een bezoekje aan onze nieuwe Koning.Vanaf hier reden we richting Wyns, Burdaard, Ginnum, Ferwert, Hallum, Oude Leije, Stiens waar we even een stagnatie kregen, omdat Monte en Janke hun auto er even geen zin meer in had. Gelukkig hadden Fokke en Tineke nog een plekje over in de auto en konden ze daar mee verder rijden nadat ze de auto hebben achtergelaten op een parkeerplaats in Stiens. Via Britsum kwamen we terecht in de Tûnmanswente in Coarnjum.
Een prachtig plekje waar we een heerlijk kopje koffie of thee met gebak kregen aangeboden. Daarna vervolgen we onze rit door Leeuwarden ,Lekkum naar Giekerk Waar we op het terras van de Brasserie nog samen wat hebben gedronken en voor wie dat wou een diner genuttigd hebben.

Het was een prachtige rit met hele smalle weggetjes en plaatsen waar je normaal niet komt, nooit geweten dat het in deze omgeving zo mooi is. Met dank aan Catrinus en Griet ( die zelf afwezig waren) en Monte en Janke die de rit hebben uitgezet voor de fijne rit.

Eelke en Froukje