Jubileumweekend AVC 14-15 juni 2013 – verslag dag 2

Na een heerlijk ontbijt en voorzien van een lunchpakket, (Sipke en Hammie vergaten het bijna mee te nemen) vertrokken we om 10 uur vanuit het hotel richting Giethoorn, waar we in restaurant “De Rietschulp” werden onthaald op koffie of thee met een flink stuk appeltaart dat iedereen hoewel een uur na het ontbijt zich goed liet smaken.

Na de koffie vertrokken we vanuit het restaurant voor een rondvaart door het dorp Giethoorn en over het meer. Het was inmiddels begonnen te regenen en ook tijdens de rondvaart was er een hevige stortbui. Gelukkig was de boot overdekt. De mensen in de punterbootjes die we voorbij voeren hadden het heel wat minder getroffen. We hadden een leuke gids mee die ons onderweg uitleg gaf over huizen en boerderijen en leuke anekdotes vertelde over oude gebruiken in het vroegere Giethoorn. Wij hebben voor hem nog het Fries volkslied gezongen.

Na de vaartocht (het weer was intussen weer opgeknapt) vertrokken we om 13.00 uur langs het kanaal richting Vledder, waar we omstreeks 14.00 uur aankwamen op parkeerterrein Vledderhof waar we op een prachtige plek in het bos ons lunchpakket konden nuttigen. De zon scheen inmiddels weer volop en de stemming was opperbest. De voorzitter had op alles gerekend, zelfs closetrollen voor de nodige plasstops. Om 14.45 uur vervolgden we onze rit richting Beetsterzwaag. Door de prachtige omgeving van Elsloo en Appelscha kwamen we om 15.45 uur aan bij restaurant ‘Baboeshka’ voor een koffiestop. Enkele auto`s waren hier even het spoor bijster en reden wat te ver door, maar kwamen op tijd weer terug om toch ook nog een bakkie te kunnen nuttigen.
Pieter Krol stond in Beetsterzwaag aan de kant met panne (een lekke olieleiding). Fokke heeft Pieter en Cobie opgehaald, en zo was de groep weer compleet en konden we om 16.45 uur onze rit vervolgen, richting Roodkerk. We hadden weer veel bekijks door de dorpen, onderweg overal vriendelijk zwaaiende mensen.

Eelke Scherjon had vanuit Drachten een stukje eigen route gevolgd, maar om 18.00 uur arriveerden we met elkaar in Roodkerk bij restaurant ” De Trochreed” waar we een heerlijk warm buffet voorgeschoteld kregen. Dit lieten we ons allemaal goed smaken.
Na nog een heerlijk ijstoetje te hebben gehad namen de meesten om ongeveer 21.00 uur afscheid van elkaar en togen we huiswaarts.
Naar onze mening kunnen we terugzien op twee prachtige dagen, waarvoor we de organisatoren hartelijk danken.

Hartelijke groet,
Harry en Annie Hoekstra