Oldtimerdag Zaailand te Leeuwarden op 29 juni 2013

In het najaar van 2012 werd onze rittencoördinator gepolst door de Klassieker Club Fryslân (KCF) of onze AVC mee zou willen doen aan een Oldtimerdag op het vernieuwde Zaailand in Leeuwarden. Hierop is positief gereageerd en hebben de volgende drie clubs, onze AVC, KCF en Friese Oldtimer Club (FOC), de organisatie in handen genomen.

De dag ging rond 9.30 uur van start en langzamerhand rolden de 48, meestal glansend gepoetste, oldtimers en klassiekers binnen. Het prachtig, meningen verschillen hierover, vernieuwde Zaailand diende als mooi decor voor de opgestelde auto’s. De “opstalmeester”, Henk Mulder, gaf gedurende de dag vakkundige uitleg over de auto’s (herkomst, specificaties en dat zelfs tot in de kleinste details). Deze man heeft volgens mij geen bloed maar motorolie in zijn aderen. Wat een kennis heeft deze man van de oldtimerwereld. Rond het middaguur werd een modeshow gehouden door Miss Retrokleding. Een mooie dame, ging in diverse outfits uit de jaren 50-60 deze kleding showen en dit deed ze in verschillende oldtimers. Deze oldtimers pasten qua kleur bij de gekozen kleding, helaas geen rode kleding geshowd. Ik was de enige met een rode oldtimer natuurlijk. De gemeente Leeuwarden was met een oldtimerbus (Amerikaanse schoolbus) aanwezig voor de promoting van “Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018”.

Het publiek, oldtimervrienden en belangstellenden hebben genoten van dit evenement, dit natuurlijk dankzij het mooie weer.
De deelnemers konden de gehele dag, bij de stand van de organisatie, gratis koffie afhalen. Deze koffie was gratis beschikbaar gesteld door D.E. Café. Onze dames konden de gehele dag shoppen in de stad en meestal kwamen ze terug met “wat een koopjes”
zijn er te krijgen in Leeuwarden. In de loop van de middag kwamen nog enkele spontane gasten met hun oldtimers langs,
waardoor het plein lekker vol begon te raken. Om 16.00 uur werd het plein weer vrijgemaakt en ging een gedeelte van de deelnemers, waaronder veel AVCers, nog naar Brasserie “De Canterlanden” te Gytsjerk, voor het nuttigen van een oldtimermenu.
Wij kunnen terugzien op een zeer geslaagde dag en dit is voor wat mij betreft voor herhaling vatbaar, maar dan graag met wat meer deelnemers van onze AVC.

Geale de Haan