Snertrit 5 oktober 2013

De jaarlijkse snertrit dit jaar georganiseerd door Sipke Postma en Harry Hoekstra. De start vindt plaats in restaurant “De Trochreed” te Roodkerk. We werden daar verwacht om 10.00 uur. Hier aangekomen met maar liefst 26 oldtimers kregen we heerlijke koffie met oranjekoek. Om 11.00 uur gingen we voor een rit van twee uur richting Heerenveen. Wat een prachtige rit was er uitgezet we hebben genoten. Wat later dan gepland kwamen we aan bij Greydanus Aardappelgroothandel te Heerenveen.

Bij aankomst kregen we koffie en/of thee en allerlei proeverijen van aardappelgerechten, salades, soep, aardappeltjes met een heerlijke pittige saus en voor de liefhebber een wijntje. In groepjes van 15 personen werden we rondgeleid door de fabriek, we weten nu wat er met de aardappel gebeurt vanaf dat die wordt gerooid van het land tot die in de schappen van de supermarkt ligt. Nog een bakje koffie, en voor de liefhebber waren er enkele bloemkolen te koop voor 60 eurocent, nou kom daarvoor maar eens in de supermarkt.

Rond de klok van 15.00 uur gingen we voor wederom een prachtige rit richting Roodkerk. Daar waren de tafels al in gereedheid gebracht voor onze snertmaaltijd, na een glaasje van het een of ander konden we aanvallen op de snert met roggebrood, worstjes, spek etc. De snert was heerlijk; de complimenten aan de kok! Voor herhaling vatbaar. De drankjes werden betaald en we stapten weer in onze oldtimers richting thuisfront.

Wat een prachtige dag hebben we gehad met dank aan de organisatoren van deze snertrit de laatste rit van 2013. Nu kunnen de auto’s weer in de winterstalling en we hopen voor 2014 op weer van deze mooie ritten, Sipke en Harry bedankt, ook jullie wederhelft.

Groetjes,
Joost en Atsje Hiemstra