Clubdag – 21 juni 2014

Om 9.30 uur werd er verzameld bij de Fam. De Haan in Leeuwarden. Tijdens de verzameling hebben we met elkaar de laatste buien uitgezwaaid vanaf dat moment werd het stralend weer. Tien uur kwamen we aan in de ‘Blokhuispoort’ (een machtig gebouw), hier werden we wij ontvangen met koffie en gebak, waarna we in twee groepen begonnen aan de rondleiding.

In onze groep hadden wij een enthousiaste gids die 30 jaar in de gevangenis had gewerkt. Zijn verhalen waren indrukwekkend! Hierna werden wij ‘in de bak’ getrakteerd op een lunch. Kwart voor twee vertrokken we uit de ‘Blokhuispoort’, richting het plaatsje Poppenwier. Hier kregen wij in het schuilkerkje (Menistenkerk) uitleg over een verzameling fototoestellen (Agfa) en oude typemachines. In groepjes een rondleiding door het dorp, waar we op verhalen werden getrakteerd zoals die alleen maar in Friese dorpjes voorkomen, met de kroeg als leidend voorwerp.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

In de dorpskerk was een timmerman voor zichzelf begonnen (zzp-er tegenwoordig) met het maken van grafkisten, die waren uitgestald in de kerk. Heel bijzonder, zeker een bezoekje waard! Terug in de schuilkerk werden we nog getrakteerd op koffie met cake. Na een prachtige rit belandden we bij restaurant ‘Piers Hiem’ bij Nij Beets. Na enkele consumpties kregen wij in een heel andere volgorde het menu voorgeschoteld wat voor de meesten onder ons wel nieuw was, maar wel lekker! Hierna ging ieder weer zijn eigen richting.

Fam. Kielstra, Fam. Groen en Fam. De Haan, het was een prachtige dag! Bedankt!

Joost en Atsje