Verslag Drie Provinciën rit – 24 mei 2014

Verslag van de “Drie provinciën rit” van de Autoveteranenclub “De Fryske Wâlden”. Zaterdag 24 mei 2014 kwamen er 21 oldtimers met passagiers opdagen op het parkeerterrein bij de pypketsjerke aan de Pypkewei bij Augustinusga. Aanvankelijk leek het niet zo goed te gaan betreffende het weer. Onderweg naar de startplaats regende het pijpenstelen uit een gelukkig snel voorbij trekkende onweersbui. Daarna klaarde de lucht op en kwam de zon tevoorschijn.

Om ongeveer 14.00 uur gingen we van start. Dat wilde zeggen 20 oldtimers zetten zich in beweging, behalve onze Opel Rekord. De Opel had blijkbaar zijn dag niet, want deze maakte geen aanstalten om te starten. De accu raakte ook verzwakt door al die startpogingen. Na even wachten en na het luchtfilter verwijderd te hebben startte de motor, en konden wij aansluiting zoeken bij de colonne, en had de Opel geen kuren meer.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

Langs allerlei mooie binnenweggetjes reden we langs Surhuizum, Surhuisterveen, Boerakker, Tolbert, Zevenhuizen richting Steenbergen. In de omgeving van Steenbergen werd er gepauzeerd op het terras van een plaatselijk restaurant voor koffie en een plak cake. Om ongeveer 16.30 uur startten we weer onze oldtimers en vervolgden we onze route door een zeer afwisselend landschap met bos, weiland, en zowaar een roggeveld. We kwamen vervolgens langs Haulerwijk, Waskemeer, Duurswoude, Frieschepalen. Het eindpunt van deze mooie oldtimerrit was bij restaurant “De Piramide” nabij Surhuisterveen. Hier werd onder het genot van een drankje en een warm buffet nog even nagepraat over deze geslaagde oldtimerrit.

Rest ons nog P.Kempenaar en de famile Luimstra te bedanken voor het organiseren van deze rit. Tot een volgende keer!

Met hartelijke groet,
Jouke en Jan de Vries