Snertrit – 11 oktober 2014

De jaarlijkse snertrit dit jaar georganiseerd door Gerrit Postmus en Harry Hoekstra. Om 12:30 verzamelen op het parkeerterrein bij restaurant ‘De grote Wielen’ te Leeuwarden. 12:45 uur vertrekken we richting Firdgum, voor een bezoek aan Yeb Hettinga museum en het herbouwde ‘Zodenhuis’.

We rijden via Leeuwarden, Marsum, Menaldum, Slappeterp, Riet, Dongjum, Franeker, Sexbierum, Firdgum. Bij het museum krijgen we koffie met iets erbij. Het museum is gevestigd in een voormalige lagere school. We krijgen uitleg wat hier tentoongesteld is. Veel materiaal is ter plaatse uit de grond gehaald. Het museum draait hoofdzakelijk op subsidies, giften en vrijwilligers. We krijgen ook een rondleiding met uitleg over het ‘Zodenhuis’ inclusief opbouw van spanten en dak. 15:45 vertrek door de ‘bouhoeke’ weer richting Roodkerk. We rijden via Nij Altoenae, Zwarte Haan, Oude Bildtdijk, Hallum, Marrum, Wanswerd, Birdaad, Oudkerk, Roodkerk.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

17:15 uur aankomst bij Restaurant ‘De trochreed’ te Roodkerk. Waar een fantastische snertmaaltijd met roggebrood en spek voor ons klaar staat. Met de eventuele drankjes. Met dank aan de organisatoren met wederhelft. Hulde aan Restaurant ‘De Trochreed’  voor de geweldige maaltijd en ontvangst.

Rindert en Siep Veenstra