Oldtimerdag Drachten – 16 augustus 2014

Laat ik beginnen ons eerst even voor te stellen. Wij zijn Martin en Griet Saarberg uit Leeuwarden en zijn in contact gekomen met De Fryske Wâlden Club via de Fryske Oldtimer Club waar we al een paar jaartjes lid van zijn. Na wat overwegingen van moeten we nu van twee Friese clubs lid zijn ja / nee, zijn we na een gesprekje met Catrinus Kielsta op het evenement in Oldeboarn toch op 1 augustus 2014 lid geworden van de De Fryske Wâlden Club. En hebben we op zaterdag 16 augustus deelgenomen aan de oldtimerdag te Drachten wat voor ons de eerste kennismakking was met de De Fryske Wâlden Club.

Zaterdagmorgen 9:00 uur zijn we vanuit Leeuwarden met onze BMW Isetta vertrokken richting Harkema waar we om 9:30 uur bij bouwbedrijf Kootstra van der Veen arriveerden. Er was nog niemand, eens goed gekeken, zitten we wel goed, ja het adres klopt, afwachten dan maar. En inderdaad na enige tijd kwamen er meer mensen aangereden, nadat het hele clubje compleet was vertrok het gezelschap in colone richting Drachten.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

In Drachten aangekomen stonden we netjes in de rij te wachten om de auto’s op de juiste plaats te parkeren, totdat we op een gegeven moment achter bij de motor van onze Isetta een harde klik hoorden en de motor afsloeg. Conclusie, koppelingskabel gebroken, vette pech, na het autootje handmatig te hebben gekeerd zijn we zo goed en kwaad als dit mogelijk was zonder koppeling terug gereden naar Leeuwarden. Daar hebben we de Isetta omgeruild voor onze Fiat Topolino en zijn terug gereden naar Drachten. Daar aangekomen, hebben we de auto aangesloten bij de rest van het gezelschap, motorkap open, stoeltjes eruit en afwachten maar.

Zelf hadden we nu ruimschoots de tijd om met verschillende mensen van de vereniging kennis te maken, wat te praten met de omstanders, wat informatie te verstrekken over onze auto, de auto’s bekijken van de andere deelnemers enz., zo was het zomaar weer vier uur.

Even over vieren is de hele stoet weer vertrokken, via een leuke rit door de Friese Wouden kwamen we aan op de camping aan het Bergumermeer (Klein Zwitserland). Waar we gezellig met elkaar een drankje hebben genuttigd en konden genieten van een prima maaltijd, goed stukje vlees, verschillende groentes, aardappeltjes, patat, kortom van alles wat en niets te kort, was er een schaal leeg, een seintje aan de bediening en er stond weer een volle. Kortom helemaal top.

Om ongeveer 20:00 uur zijn we, na afscheid te hebben genomen, vol en voldaan weer richting Leeuwarden gereden en kijken terug op een héééééééle mooie dag en hopen de volgende keer weer van de partij te zijn.

Met dank aan de organisatoren van deze rit/dag.

Martin & Griet Saarberg