Gezamenlijke rit “Troch de Greidhoeke” – 6 september 2014

Ritorganisatie AVC “de Fryske Wâlden”.

Op zaterdag 6 september werd de jaarlijkse gezamenlijke rit van de AVC “De Fryske Wâlden”, de Fryske Oldtimer Club en de Klassieker Club Fryslân gereden.

Om 16.30 uur verzamelden 27 oldtimers zich bij het schoolplatenmusuem Yn’t bûthûs te Deinum. Na het bekijken van de tentoongestelde platen en onder het genot van een kopje koffie met koek uitleg van dhr Piet Heeringa hoe hij er toe was gekomen om schoolplaten te gaan verzamelen, vertrokken wij om 18.00 uur onder leiding van Catrinus en Griet Kiestra.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

De rit voerde ons via Boksum, Weidum, Wytgaard, Irnsum naar Grou. Hier gingen we langs binnenwegen naar Akkrum en weer terug langs Birstum naar Grou. In Grou werd halt gehouden op een parkeerplaats, hier werd een broodje gegeten en bijgepraat over auto’s, het weer en wat er maar ter sprake kwam. Na deze stop vervolgden we de rit via Wartena richting Garijp. Langs allerlei kleine wegen kwamen we in Bergum. Na een korte stop, zodat iedereen weer aan kon sluiten reden we verder via Suawoude en door het Ouddeel naar het eindpunt bij restaurant de Grote Wielen. Niet alle deelnemers konden goed kaartlezen zodat op een aantal plaatsen de voorsten plotseling achteraan reden. Maar dit mocht de pret niet drukken. Bij een gezellige nazit in het restaurant konden we terugzien op een geslaagde rit.

Jelle Keizer, K.C.F