15e Oldtimerdag te Drachten – 26 augustus 2017

Het is zaterdagmorgen, bewolkt maar rustig weer en het is droog. We kunnen dus open rijden. Vandaag gaan we deelnemen aan de 15e Oldtimerdag te Drachten. Er melden zich 11 deelnemers. Om 9.15 uur verzamelen wij ons bij Pieter Kempenaar te Twijzel. Hij heeft samen met Sietse Westra deze dag georganiseerd. De opkomst is wat aan de lage kant, maar het is ook nog volop vakantie.

De rit gaat niet rechtstreeks naar Drachten, maar er is een mooie route uitgezet door de Twijzeler Mieden, langs het Prinses Margrietkanaal richting Blauforlaat, Gerkesklooster en Stroobos. In Stroobos gaan we het Van Starkenborghkanaal over richting Doezum en Opende. Een mooi coulissenlandschap waar het nog rustig wonen is. Onderweg kwamen wij een aantal oude Daimlers en Lagonda’s uit de dertiger jaren tegen. Naar later bleek waren zij op weg naar een festival te Twijzelerheide.

Na Opende ging de route richting Drachten langs het vliegveld, door de tunnel onder de Wâldwei naar het centrum van Drachten. Daar aangekomen werden wij verwelkomd door de organisatie en konden wij de auto’s opstellen voor de winkels in de Noorderbuurt. In Drachten stonden reeds een paar leden van onze club opgesteld zodat wij uiteindelijk met 13 auto’s vertegenwoordigd waren.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

Bij aankomst was het nog rustig in Drachten maar dat veranderde spoedig na het middaguur en in de loop van de middag werd het steeds drukker en was er veel publiek. Het weer liet zich van de goede kant zien, de zon brak door en de temperatuur was lekker. Kortom het was aangenaam toeven in Drachten. De terrassen zaten behoorlijk vol en er was veel belangstelling voor onze auto’s. Aan het eind van de Zuiderbuurtpromenade was een kraampjesmarkt met als thema biologische producten. Tevens waren er stationaire motoren uit het begin van de vorige eeuw. Alles in werking. Een daarvan dreef een oude druivenpers aan.

Rond vier uur werd het tijd om op te breken. Van de organisatie kregen wij een herinneringsvaantje en tussen een haag van toeschouwers door reden wij het centrum uit voor een rit door de Friese Wouden richting de camping aan het Bergumermeer. Daar aangekomen konden de deelnemers op het terras van het restaurant nog na genieten van de dag en het mooie weer en gebruik maken van een speciaal voor ons samengesteld Oldtimermenu. Wij konden daar helaas geen gebruik van maken omdat wij die avond nog visite zouden krijgen en snel naar huis moesten.

Al met al was het een geslaagde dag met dank aan de heren Pieter Kempenaar en Sietse Westra Winselaar.

Ariejan en Tineke