Drakenbootfestival Kollum – 1 juli 2017

Om 8.45 uur zijn we vanaf de carpoolplaats aan de Lauwersmeerweg te Dokkum vertrokken. Het weer was niet denderend en de opkomst minimaal. We kwamen met 6 auto s om ongeveer 9 uur aan in Kollum. Daar waren nog 3 auto’s al aanwezig, die rechtstreeks naar Kollum waren gereden, dus samen 9 deelnemers van de club.

Het was ons niet helemaal duidelijk waarom we hier zo vroeg aanwezig moesten zijn, daar de drakenbootrace ’s middags pas begon. Er was ook braderie op de Voorstraat, maar dat was niet heel groot. We zijn met een groepje de kroeg ingedoken om koffie te drinken en daar hadden we een genoeglijk uurtje. Lubbert Visser weet veel te verhalen, dus vloog de tijd om.

Om 12 uur was er voor iedereen een lunchpakket. ’s Middags knapte het weer gelukkig op, en kwam er meer publiek. Na een tijd naar de drakenbootrace te hebben gezien, hebben we nog fijn buiten gezeten op de meegebrachte stoelen. Zo werd het toch nog een gezellige dag. Tegen vijven toog iedereen weer huiswaarts. Eelke en Albert bedankt voor de organisatie, en tot een volgende keer.

Hartelijke groeten,
Harry en Annie Hoekstra

 

Foto’s  door Sijmen Zandberg.