AVC-snertrit – 7 oktober 2017

’t Is weer voorbij die mooie zomer. Een bekend liedje, met een waarheid als een koe. Dit was deze dag dan overduidelijk. Het was weer tijd voor de jaarlijkse AVC-snertrit. Net zoals voorgaande jaren ook hier weer een royale opkomst. De meeste leden willen nog even het stof van de auto rijden, en dat lukte bijzonder goed. Pluvius deed zijn naam eer aan.

Na verzamelen op de carpoolplaats bij Dokkum vertrokken een twintigtal oldtimers richting Zoutkamp. Via onder andere Wouterswoude en Kollumerpomp kwamen we na ca. één uur aan in Zoutkamp. Daar werden we ontvangen in het Visserijmuseum. Het museum was maar nauwelijks berekend op zo’n grote groep , maar er gaan veel makke schapen in een hok. Na dat een ieder “te stoel en te bank” was, was er koffie met luxe gebak.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

Na het natje en droogje was het mogelijk om de verschillende visserijgereedschappen te bekijken. Ook lag er een compleet scheepje in de voormalige betonningsloods. Er waren een aantal gidsen aanwezig die tekst en uitleg gaven over de diverse artikelen. Achter het hoofdgebouw stond nog een visserswoning . Het was wel een zeer eenvoudig onderkomen, maar eenieder had het in die tijd even breed of krap.

Na een paar informatieve uurtjes (even bijpraten, en het een en ander bekijken) werd koers gezet naar Hardegarijp. Het weer deed de snertrit eer aan. Na aankomst in Hardegarijp, bij Van der Valk werd spoedig de snert opgediend, en deze was ook spoedig verorberd. Na nog even nazitten, werd de Daf weer gestart, en waren we na een leuke middag weer thuis.

Gerrit en Marian