AVC op bezoek bij Driepuntige Ster – 9 februari 2017

De driepuntige ster staat voor: Mercedes, en het bezoek voor een kijkje in het productieproces van de C-serie. Wat kun je zeggen over fabrieksbezoek? Eigenlijk moet je het zien en beleven, je moet het laswerk kunnen ruiken. Een groep van meer dan 40 mensen van ACV aangevuld met familie en of vrienden konden in detail ontdekken wat Mercedes Benz uniek maakt. Even achter de schermen kijken hoe een auto wordt gebouwd, het bodywerk bijna helemaal automatisch. Overal zie je door de productiehallen diverse modellen langs de lopende band, in limousine, Estate of Coupé modellen. Het geboorteproces kon men zien in twee verschillende hallen, allereerst het robotwerk en later in een aparte hal de totstandkoming van het totale voertuig.

Het is geweldig fascinerend om te zien hoe robots hun werk doen, aan de hand van oortelefoontjes werden de bezoekers door de gids geïnformeerd over het productieproces, de verschillende types, de aantallen. In zijn waterval aan woorden kwamen twee uitspraken veel terug: Liebe Gäste en … Kommen sie … want ja, de meeste AVC’ers wilden getuige zijn van de wereld van techniek en bleven dan ook wel eens wat langer kijken terwijl de gids stevig doorstapte. Sommige AVC’ers konden vergelijkingen maken met Bremen, waar het welvaartsymbool Mercedes word gebouwd en de eerder gemaakte trip naar Emden waar de VW Passat van de band liep. Men vond dat Emden een beter overzicht gaf van de totale productie terwijl het bij Mercedes beperkt bleef tot de twee hallen waarbij de samenhang wat minder naar voren kwam.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

Maar er was meer op de dag om even het ”Zwitserleven” gevoel te ervaren. Naast het fabrieksbezoek had men de gelegenheid om de Altstadt van Bremen te bezoeken, het gezelschap splitste zich al snel na aankomst. Interesse kon liggen in het bezoek aan de St. Petri Dom of aan de grote winkelcentra die de stad rijk is. Of een gezamenlijk bezoekje aan een cafeetje, een mens is immers een groepsdier, de sociale banden zijn belangrijk. De AVC-club is eigenlijk niet alleen een club van oldtimerliefhebbers maar het focus ligt ook op gezelligheid, de vriendschappen, en dat maakt zo’ n uitje dan ook bijzonder. Wat zeker ook bij de succesformule van deze dag hoorde was het etentje, maar liefst 3 gangen eetplezier. Heerlijke soep, de bekende schnitzel met verse groenten en een fruittoetje na. Samen met vrienden en bekenden eten dat is de slagroom op het toetje van een geslaagde dag.

Voor de organisatie van het AVC, het vervoer van Paulusma en de goede sfeer is er slechts één woord beschikbaar: SUPER.