Zonkracht 8 in Burgum – 17 juni 2017

De AVC reageerde op het verzoek van de winkeliersvereniging Burgum om zaterdag 17 juni het centrum van het dorp heel aantrekkelijk te maken door met de fraaie bolides van de club een kijkshow te houden. Alle deelnemers van de AVC hadden weliswaar voldoende benzine meegenomen, maar door de zonkracht 8 had men te weinig zonnebrandolie op voorraad. Men zocht dan ook meestal de schaduwplekjes op om de vele bezoekers en bewonderaars te woord te kunnen staan.

Natuurlijk bleef men in de buurt van de magische oldtimers want die worden als schatten gekoesterd. Uit het publiek kon je in de gesprekken de bewondering voor de auto’s horen. Inmiddels is elke auto zeldzaam en ook de schoonheid van de modellen werd geprezen. En laten wij eerlijk zijn, als een lid van de AVC wordt aangesproken dan is er meteen enthousiasme en kan er volop worden gefilosofeerd over het bezit. Men had de bolides keurig met de nodige ruimte in de winkelstraat gestald zodat elke auto goed tot zijn recht kon komen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

Soms kon je ook weer humorvolle opmerkingen horen, zo werd gevraagd hoe het toch kwam dat de AVC’ers altijd zo genoten van dit soort shows in dorpen en steden. Het antwoord was: Kijk het is eigenlijk een virus, het is net als een koortslip, die blijft terugkomen. En dat is met ons enthousiasme ook zo. De bezoekers wilden even aan de auto zitten, even aan de lak voelen, men had vaak vroeger ook in zo’n bolide gereden dus feitelijk zijn dat de nostalgische overwegingen om er een praatje over te beginnen. En elke AVC’er zal het beamen, de nostalgie ligt ook aan de basis van de hobby, samen met de vriendschappen en de vele acties in de club. Kortom: het waren sieraden in Burgum, ze stonden flonkerend in de zon, het charmante uiterlijk van elke auto kwam zo volledig tot zijn recht.

De winkeliersvereniging was blij met deze aandacht, het vele (kopers)publiek was belangstellend en het natje en droogje voor de deelnemers was ook weer uitstekend verzorgd. Een prachtige dag vol favoriete verhalen, spontane ontmoetingen, het ultieme vrijbuitergevoel voor iedereen, dat maakte de deelname van AVC weer tot een succes.

Verslag: D. de Jong