Clubdag 10 juni 2017

10 juni was er weer de jaarlijkse clubdag van de AVC, deze keer georganiseerd door de familie Van Twisk en de familie Groen. ’s Morgens om 9 uur stond de koffie klaar bij de fam. Kielstra in Wirdum. Na wat bijgepraat te hebben werden de routepapieren uitgedeeld en vertrokken we om 9.30 uur richting Weerribben. Er waren 21 auto’s. Hoewel het weer de hele week bar en boos was met veel regen en zelfs een echte zomerstorm, waren de weergoden ons deze dag goed gezind!

Een prachtige route voerde ons naar Oldemarkt waar we een bezoek brachten aan Carrosso Classic-& Sportcars. Hier werden we hartelijk ontvangen met koffie en koek. Nadat de heer Visser ons het één en ander verteld had over zijn bedrijf konden we naar hartelust rondsnuffelen. Er stond een grote collectie oldtimers en classic-cars. Ook brachten we een bezoek aan het nabij gelegen ambulancemuseum. Hier stond tentoongesteld: ambulances, gereedschappen (sommige honderd jaar oud), foto’s, folders en miniatuur ambulances. De oudste ambulance was een Commer uit 1966. Ook was er een schaalmodel van een tandartswagen die vroeger bij de scholen langskwam.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

Om 12.30 uur gingen we weer op pad richting Paasloo. Hier stond een goed verzorgde lunch voor ons klaar. Het smaakte uitstekend! Na de lunch gingen we weer naar onze auto’s en vervolgden we onze route richting het Noorden. Een mooie route over kleine weggetjes bracht ons naar Bakkeveen waar we een korte pauze hielden. De meesten van ons hadden wel trek in een ijsje! Om 17.00 uur vertrokken we voor de laatste etappe naar Zwaagwesteinde. Precies om 18.00 uur arriveerden we bij ‘Old Dutch’. Hier stond een heerlijk buffet-diner voor ons klaar. Na afloop bedankte de heer Lubbert Visser de familie van Twisk en de familie Groen voor de prachtige dag.

Albert en Dineke v.d. Berg