Gecombineerde rit FOC / KFC / AVC – zondag 1 juli 2018

De start was om 11.00 uur bij Landbouw museum ‘t Rieuw, Oudeweg 17 in Nuis Groningen.
Er verschenen naar schatting zo’n kleine 40 oldtimers aan de start. Na de ontvangst met koffie en cake was er eerst voldoende  gelegenheid het museum te bezichtigen.

Het museum is gevestigd in de boerderij Kimm, die u vindt op het prachtige landgoed Coenersborg. Sinds 2012 is het landbouw- en streekmuseum hier gevestigd.
De collectie van ‘t Rieuw bestaat uit werktuigen,  gebruiksvoorwerpen en gereedschappen die tot de jaren ’60 van de afgelopen eeuw werden gebruikt op het boerenbedrijf. Ook is er bijvoorbeeld een smederij en een timmerwerkplaats met bijbehorend gereedschap te zien.
Naast deze permanente tentoonstelling wordt er jaarlijks een thema expositie ingericht.
Samen met museum ‘t Steenhuis en de Nieberter molen vormt ‘t Rieuw de culturele driehoek Nuis-Niebert.
‘t Rieuw is geopend van 5 mei t/m 28 oktober.

Om 13.00 uur gingen we van start voor een mooie oldtimerrit door het Westerkwartier richting Friesland.
Onderweg in de omgeving van Drachten werd nog even pauze gehouden voor een korte picknick. De picknick stond niet vermeld op de uitnodiging vermeld.
Vervolgens ging de rit verder langs Drachtster Compagnie, Rottevalle, Opeinde, Nijega en Oudega richting Earnewâld. Dit was tevens het eindpunt van deze mooie oldtimerrit.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

We hadden van de organisatie enkele consumptiebonnen gekregen, en zochten nadat we onze auto’s geparkeerd hadden een zonnig terrasje op om deze oldtimerdag met een hapje en een drankje af te sluiten.

Berend en Wimke Overwijk hartelijk bedankt namens de deelnemers.

Verslag:  Jouke de Vries.
Foto’s:    Jan de Vries.