Gezamenlijke rit Opelclub en AVC naar het Opel Museum in Tijnje [2]

Via de mail ontvingen we de uitnodiging van de HOCN dat er op 26 mei een gezamenlijke rit met de Friese oldtimerclub  Auto Veteranen Club “De Fryske Wâlden” werd georganiseerd. Hierin was ook een bezoek aan het Opelmuseum in Tijnje opgenomen. 
Omdat ik hier altijd nog eens naar toe wilde, maar voor ons behoorlijk ver weg is, was deze rit een mooie combinatie en besloten we er heen te gaan.

Het startpunt in Opende betekent voor ons, vanuit Sleeuwijk, alleen al een rit van ruim 200 kilometer. Daarom besloten we met mijn Commodore B GS/E te gaan. Dit gaat toch aanzienlijk vlotter dan mijn andere klassieke Opel, een Rekord P1.
Wat comfort betreft doet de Commodore weinig onder voor een moderne auto. Alleen bleek op een warme dag als deze maar weer eens dat we met airco vandaag de dag behoorlijk verwend zijn.

Toen we rond kwart voor twaalf aankwamen bij het restaurant De Piramide in Opende stonden er inmiddels een aantal mooie Opels, allemaal HOCN-leden, opgesteld.
Even later verschenen de oldtimers van Auto Veteranen Club “De Fryske Wâlden” en kwam het totale aantal deelnemers op ongeveer 26 auto’s uit. Onder de deelnemers bevonden zich ook twee Opel Blitz brandweerwagens.

Iets later dan gepland startten we een prachtige tourrit door Friesland, voor ons een totaal andere omgeving.
Ongeveer halverwege de rit was er de stop bij het Opelmuseum waar ik opnieuw genoot van de schitterende collectie Opel-oldtimers. Inmiddels was het alweer meer dan tien jaar geleden dat ik daar was.
Toen wij in het museum waren kwamen er meer bezoekers met allerlei klassieke auto’s.

Om circa vijf uur vervolgden we de tourrit van totaal ongeveer 80 kilometer met nog steeds stralend weer. Het eindpunt was weer in Opende waar we vanaf zes uur in een gezellige sfeer gebruik maakten van een uitstekend buffet.
Tegen acht uur vertrokken we weer naar huis waarna ons nog diverse wegafsluitingen te wachten stonden. Maar we kijken terug op een zeer geslaagde dag!

Johan en Alie de Man