Jubileum AVC, 15 en 16 juni 2018 – DAG TWEE

De volgende dag schijnt de zon alweer als we naar de ontbijtzaal gaan. Er staat van alles, je kunt zelfs een Engels ontbijt nemen met gebakken eieren en spek. Het is een fijn hotel. Vol goede moed zoeken we de auto’s weer op. We gaan eerst naar Tynaarlo en over het spoor richting Vries. Er is een mogelijkheid om te tanken, daar wordt ook gebruik van gemaakt. We wachten op elkaar op een parkeerterrein. Tijdens het wachten ontdekt een van de deelnemers dat Wijngaarden zijn Peugeot lekt! Het blijkt koelvloeistof te zijn. Het lek wordt gedicht, de vloeistof aangevuld en we kunnen weer verder.

We rijden dan door een mooi afwisselend landschap: bosgedeelten en agrarische velden met boerderijen. Via Vries rijden we naar Zeijerveld en naar Huis ter Heide. Het is een mooie rit die helaas wordt onderbroken door een kleine aanrijding tegen de auto van Durk Spoelstra. We staan allemaal stil en wachten tot de formaliteiten klaar zijn. De rit wordt vervolgd en we rijden door het drukke dorp Norg. We passeren Langeloo en Roden en gaan dan naar Een. We komen uiteindelijk weer in Norg uit waar we stoppen bij het bospaviljoen “de Norgerberg”. Het is lunchtijd, er is koffie en thee en lekkere broodjes. We zitten heerlijk buiten in de zon.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Foto’s Jan de vries

Tijdens de lunch proberen Catrinus Kielstra en Pieter Krol zijn mooie Ford weer goed aan het lopen te krijgen. De accu wordt tijdens het rijden niet bijgeladen. Helaas lukt het niet de zaak te repareren en wordt de auto op een veilige plek geparkeerd. Hij moet later worden opgehaald. Als we de tocht willen voortzetten moeten we wachten op een wielerevenement. De renners razen voorbij en wij kunnen vertrekken. Catrinus en Griet stappen bij Marianne en Gerrit in de auto. De tocht gaat naar Veenhuizen, het gevangenisdorp met zijn bijzondere huizen. Dan rijden we naar Haulerwijk en Oosterwolde en vandaar naar Appelscha. We gaan het Drents-Friese Wold in en stoppen bij restaurant “De Oude Willem” om wat te drinken.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Foto’s Ariejan van Twisk

Daarna gaan we richting Diever en dan richting Wateren, Makkinga en Donkerbroek. Via Waskemeer en Bakkeveen komen we weer in Wijnjewoude bij Hotel-Restaurant “de Stripe” en gaan lekker op het terras zitten voor een drankje. Dat mislukt enigszins omdat we vroeg moeten eten. Binnen staat het buffet klaar, het heeft een koud en een warm gedeelte, beide zijn heerlijk. Zo eindigt deze tweede dag. Dankzij de mooie landschappen en het mooie weer is het een fijne dag geweest, ondanks de tegenvallers van Durk en Catrinus. We kunnen terugzien op een geslaagd jubileumevenement. We krijgen de foto’s nog van Jan en Jouke de Vries en dan zijn de jubileum dagen alweer voorbij.

Tineke van Twisk

Bekijk hier het verslag van dag een.