Gezamenlijke rit Opelclub en AVC naar het Opel Museum in Tijnje

Deze rit werd gereden samen met de HOCN “Historische Opel Club Nederland”.
Zaterdagmiddag 26 mei hadden zich ongeveer dertig historische voertuigen van diverse pluimage verzameld op het parkeerterrein van restaurant “De pyramide” bij Opende.
Er reden zelfs twee voormalige brandweerwagens mee! De organisatie was deze middag in handen van onze leden P. Kempenaar en E. Scherjon.

Om ongeveer 13.30 uur gingen we van start. Begunstigd door prachtig mooi lenteweer met volop zon!
Deze tocht voerde ons langs mooie weggetjes door een aantrekkelijk landschap via onder andere Marum en Bakkeveen en diverse andere mooie dorpen naar Tijnje. Hier stond een bezoek aan het  Opel museum op het programma. We werden ontvangen met koffie en frisdrank. Vervolgens namen we een kijkje in het mooi ingerichte museum.

Eind jaren 70 is de Opel Oldtimerhobby van de familie Van Wijk begonnen. Deze hobby is uit de hand gelopen tot het hebben van ongeveer 55 Opel oldtimerauto’s, en deze zijn allemaal te bekijken in het 1e Nederlandse Opel Automuseum in Tijnje met een oppervlakte van 1500 vierkante meter. Sinds maart 2006 is het museum verhuisd naar een nieuw pand aan de Brêgeleane 1, Tijnje.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Behalve Opel oldtimers staan er ook Opel kinderwagens, naaimachines, fietsen en koelkasten. De bouwjaren van de Opel oldtimers variëren ongeveer van 1935 tot 1980. Verder zijn er nog veel Opel miniatuurauto’s. De wanden zijn aangekleed met posters en emaille borden. Er staan ook diverse bromfietsen en een paar andere merken auto’s en er is een huiskamer ingericht uit de jaren ’50-’60. Ook zijn er heel veel Opel oldtimeronderdelen in voorraad voor de verkoop.   www.opelmuseum.nl

Na dit interessante bezoek reden we langs onder andere Nij Beets, Ureterp en Drachtstercompagnie weer richting Opende, waar in restaurant “ De pyramide” de gelegenheid werd geboden om van een drankje te genieten en lekker te eten van het buffet. Hiervan werd door een aantal deelnemers gebruik gemaakt.

We kunnen terugkijken op alweer een gezellige en geslaagde oldtimermiddag,
Rest mij nog namens de deelnemers Pieter Kempenaar en Eelke Scherjon te bedanken voor het organiseren van deze gezamelijke rit van de AVC en de Opelclub.

Jouke de Vries

Lees hier het verslag van Opelclub-leden Johan en Alie de Man. Zij hadden een mooie rit.