Puzzelrit AVC 22 juli 2018

Na een aantal hete weken leek de puzzelrit helemaal in het water te vallen. ‘s Ochtends nog een paar beste buien, maar aan het begin van de middag knapte het weer al weer op, met als gevolg dat er een aangename temperatuur heerste. De opkomst was met ruim 10 auto’s niet echt groot, maar we hadden ook concurrentie van de paardendagen te Driesum/Wouterswoude.

Om iets voor één uur kwamen de eerste deelnemers al binnendruppelen. Na een kopje koffie en het nodige bijpraten, volgde de briefing. Het was de bedoeling om een puzzelrit te rijden. Na uitleg over de gebruikte symbolen, werden de deelnemers een voor een met de beschrijving op weg gestuurd. Wanneer alles volgens plan ging, dan ging het via de zeedijk richting Finkum, Bartlehiem, Wânswerd, Birdaard naar Janum.

In het kerkje van Janum stond een kopje koffie klaar en konden de deelnemers zich moed indrinken voor de tweede etappe. Ook hier stond gezelligheid voorop. Voor de thuisblijvers, het kerkje van Janum dateert uit de twaalfde/dertiende eeuw en is dus iets ouder dan onze auto’s.

Na een bakje troost (of twee) zetten we onze koers voort via Reitsum, Raerd, Dokkum, Hiaure en Hantum. Daarna koers naar Land en Zeezicht op de pier van Holwerd. Hier werd het winnende team bekend gemaakt: Geale en Annemarie. De prijs bestond uit een fles wijn en eeuwige roem.

Het bleek wel dat de puzzelrit wat aan de pittige kant was, dus mocht het nog een keer voorkomen dan zullen er wat meer herkenningspunten in de rit moeten worden opgenomen.

Groeten van
Gerrit en Marian