Rit in het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden 15 september 2018

In het kader van het 25-jarig jubileum van de AVC “De Fryske Wâlden”, werden zowel leden van deze club als leden van de Fryske Oldtimer Club en de Klassieker Club Friesland uitgenodigd voor een deelname en bezoek aan Culturele Hoofdstad Leeuwarden. Op zaterdag 15 september jl.  om 10.15 uur verzamelden 29 prachtige oldtimers zich op het parkeerterrein bij WOK-restaurant E10. Om klokslag 10.30 uur werden de motoren gestart en werd in een optocht naar de eindbestemming Blokhuispoort in Leeuwarden gereden.

De Blokhuispoort, die vroeger dienst deed als gevangenis en waar roemruchte gevangen hebben vastgezeten, is tegenwoordig een cultureel bedrijvencentrum. De Blokhuispoort vormde een prachtig decor voor alle deelnemende oldtimers. Bij aankomst bleek er sprake van een kleine “miscommunicatie”, maar dit werd gelukkig snel opgelost.

 

Alle auto’s konden een mooi plekje vinden op één van de binnenterreinen van de Blokhuispoort. Het weer werkte fantastisch mee. Gedurende de dag kwamen er vele mensen langs om alle mooie auto’s te bewonderen. Deelnemers aan de Bankgiroloterij profiteerden optimaal. Naast een rondleiding door de oude gevangenis, konden ze zich vergapen aan alle oude auto’s van de leden van de drie clubs. Onderling konden de eigenaren weer ervaringen en informatie uitwisselen over hun auto’s.

Om 15.00 uur stond er een rondrit in de omgeving van Leeuwarden gepland. De organisatie van deze dag had een rit uitgezet die de deelnemers voerde langs de dorpen Wergea, Aegum (wie kent het niet … volgens een Fries rijmpje het middelpunt van Friesland), Wirdum, Wytgaard, Weidum, Mantgum, Baard, Leons, Húns, Rewert, Hylaard, Jellum, Boksum, Deinum, Marsum, Stad Leeuwarden, Lekkum, Miedum … over het elfstedenbruggetje … om vervolgens aan te komen bij de eindbestemming Brasserie “De Canterlanden” in Giekerk.
Onderweg kon worden genoten van al het moois dat het fryske landschap ons biedt. Bij de brasserie konden alle deelnemers genieten van een “oldtimermenu”. Om 19.00 uur werd de dag afgesloten en kon iedereen voldaan huiswaarts keren.
Organisatie ontzettend bedankt voor de goeie organisatie en voor de mooie dag die we hebben mogen beleven.

Henk Aartsma stuurde een link naar foto’s op YouTube.