Oldtimerinvasie Jouswier – 11 augustus 2018

Als de AVC op pad gaat dan zijn het altijd historische dagen, allemaal onder het motto ”Haast hebben wij niet, daar hebben wij geen tijd voor”.
Ditmaal was er een 18-tal deelnemers voor een feestelijke rit naar Leens waar men een bijdrage leverde aan de Historische dagen.
De deelnemers verzamelden zich rond 10.00 uur bij Albert van den Berg en echtgenote Dineke die de dampende koffie in het bijzondere kerkje aan de Bergsmawei in Jouswier klaar had staan.

Oldtimerinvasie in Jouswier

De route ging vervolgens over de mooie wegen en weggetjes van het Noordoost-Friese naar het Groningse Leens.
Het landgoed Verhildersum liet gepuf en gepruttel horen van oude tractoren. Het riep een sfeer op van de begintijd van de mechanisatie in de landbouw.
Verder kon men in de borg een expositie zien van schilderijen en heel speciale demonstraties van oude ambachten. Het spreekt vanzelf dat de oldtimers van de AVC daar helemaal bij hoorden.

De AVC is bekend – niet alleen om zijn fraaie bolides – maar ook om de fraaie ritten die vooral lokaal worden uitgezet. Ditmaal stonden Albert van den Berg en D. Wilman aan het organiserende roer.
Op de stopplaats bij de borg kreeg men consumptiebonnen uitgedeeld van de organisatie, die de bijdrage van de AVC zeer op prijs stelde.
Na een ontspannen dag ging de rit door het Lauwersmeergebied naar het restaurant ”Suyderoogh” te Lauwersoog waar men aan kon vallen aan een ”oldtimer”-maaltijd.

Ook ditmaal weer een compliment voor de mensen die dit soort ritten uitzetten en organiseren, de AVC leeft … en blijft leven. Nu al meer dan 25 jaar.