13e Oldtimerdag te Drachten – 15 augustus 2015

Een beetje motregen, maar het werd steeds natter toen we naar Harkema reden waar we ons op moesten stellen bij Bouwbedrijf Kootstra van der Veen. Zou de dag ook nat worden?

Gelukkig werd het droog en zijn we via Houtigehage en Drachtster-Compagnie naar Drachten gereden. Daar werden we om 10.30 uur verwacht om ons op te stellen in het centrum, zodat deze dag kon beginnen om 11.00 uur. Deze zou duren tot 16.00 uur. Hoe verder de dag vorderde hoe mooier het weer werd, ondanks een klein miezertje in de middag en de bewolking. Ook werd het steeds drukker met winkelend publiek. De animo was positief. Je kon met andere clubleden praten, maar er waren ook dorpsgenoten, kennissen en zelfs familieleden. Te veel om op te noemen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

Zo ook een Zuid-Afrikaanse mevrouw (wonende in Nederland) die lyrisch was van de Borgward. Haar moeder (92 jaar) en nog wonende in Zuid-Afrika, had vroeger ook een Borgward gehad en was er nog steeds gecharmeerd van. Er werden foto’s genomen, zowel in de auto als buiten, ook met de mevrouw erin. Deze zou ze opsturen naar haar moeder.

De organisatie was weer goed.

De dag werd beëindigd met een kleine rit en werd afgesloten (voor zover je dat wilde) met een oldtimermenu in het restaurant van de camping van het Bergumermeer te Sumar. Er deden 14 oldtimers mee van de club. It wie in “bjusterbaarlik” moaie dei.