De Snertrit – 3 oktober 2015

Om 12.30 uur verzamelen we ons op het parkeerterrein bij Chinees Restaurant Veenwouden. Het is mooi weer en er druppelen zo’n 25 auto’s binnen. Om 12.45 uur vertrekken we voor een rit door de Friese Wouden en het Lauwersmeergebied. Direct na het vertrek een stop! De twee takelwagens van de Fam. J. Batema kunnen niet door het tunneltje. Maar dit werd snel opgelost.

De rit via Twijzelerheide, Jistrum, Houtigehage, Drachtster Compagnie, Opende, Harkema, Twijzel, Zwaagwesteinde,naar Wouterswoude. Om 15.30 uur aankomst bij De Sûkerei. Hier kregen we koffie / thee met koek. En uitleg over de oude Sûkereidroegerij en het leven rond 1900 in deze streek.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

Ook stonden er drie Wâldhûskes ingericht met spullen uit die tijd. Hierna bleek dat we te weinig tijd hadden voor de Lauwersmeerroute, en dat we de snert haast konden ruiken!! Dus gas en snel naar De Trochreed in Roodkerk, waar de maaltijd al op ons stond te wachten. Een heerlijke goed gevulde snertmaaltijd, met alles er op en er aan, ging er prima in.

Het was een heel fijne en geslaagde middag. Hartelijk dank aan Fam. Hoekstra en de Fam. Van Twisk.

Sietse en Aaltsje Westra Winselaar