Gezamenlijke rit van de AVC, de FOC en de KCF – 30 mei 2015

Deze toertocht werd georganiseerd door de Fryske Oldtimer Club. De dag begon koud en nat, maar om 11uur werd het droog en kwam de zon tevoorschijn. De AVC-leden kwamen in de Harkema bijeen. Omdat onze start pas om 15.30 was, had de zon even tijd om de boel wat op te drogen! Ons deel bestond uit 11 auto’s (hadden wat meer kunnen zijn) die richting Bakkefean gingen, en waar we om 16.00uur aankwamen. De meeste leden van de beide andere clubs waren daar reeds aanwezig, maar de volgende 45 minuten kwamen er nog wat auto’s aangereden. De totale score kwam daarmee op ± 30 auto’s met hun passagiers.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

We hadden ons ondertussen op het terras van camping de Wâldsang geïnstalleerd en kregen een gratis kopje koffie aangeboden door het personeel wat zich goed liet smaken! Om 17.00 uur vertrokken we uit Bakkefean voor een prachtige rit door een schitterend afwisselend landschap door Friesland en Drenthe. Deze tocht voerde ons via Waskemeer/Haulerwijk en het Drentse Een naar Westervelde, waar we een pauze hadden en ieder zijn en haar meegebrachte etenswaren kon nuttigen. Onderweg hier naartoe zagen we een prachtig ven in een drassig landschap. Zoals gezegd hadden we een pauze, bij een paardenhobbyist en transporteur, deels stonden we op zijn erf, maar er was ook een parkeerplek op een grasveld aan de andere kant van dit bedrijf. Ook de aanwezige hond kreeg een hapje voorgeschoteld. Heb ik nog een foto van geschoten, maar hij stak zijn tong naar ons uit!

Een van de deelnemers stond er met een Citroën (snoek) en deze man had een mooi verhaal over een goudkleurige snoek welke in Duitsland te koop stond. Hij vertelde dat hij tegen z’n vrouw had gezegd, daar gaan we naar toe om in ieder geval die auto te bekijken. Zijn vrouw had hem al eens verteld dat haar vader vroeger ook zo’n goudkleurige auto had gehad. Welnu, in Duitsland aangekomen bleken de eigenaar en de auto niet thuis te zijn. Jammer en een grote teleurstelling. Net toen ze hun auto gekeerd en weg zouden rijden, kwam de snoek in al zijn pracht aangereden! Ze stapten weer uit hun auto en vroegen de man of de auto nog te koop was. Helaas had hij hem net verkocht. Toch maar gevraagd of hij de auto mocht bekijken, en dat was geen probleem. Hij vertelde ons dat hij een keer om de auto heen was gelopen, en een sticker op de achterruit vond uit Friesland. Had z’n vrouw erbij geroepen, en wat zei ze? Dit is de wagen waar mijn vader in gereden heeft! Wat een toeval. Na de pauze ging deze prachtige rit via Haule weer terug naar Bakkefean. Ergens hier tussen in stond een prachtige woonboerderij te koop. Hebben we nageplozen op internet. De vraagprijs van zes en een halve ton was iets te veel van het goede, maar aan de foto’s te zien was het een prachtig huis! Bij aankomst op de Camping de Wâldsang konden we onze auto’s weer parkeren en genieten van een hapje en een drankje waar de meesten gebruik van maakten. Ondertussen was het 21.00 uur geworden, dus tijd om naar huis te gaan. Deze tocht is voor de deelnemers storingvrij verlopen en zij kunnen daarom met plezier terug kijken op deze mooie middag!

Rest ons nog de Fam. Klaas en Ionela Frieswijk te bedanken voor deze prachtig uitgezette gezamenlijke rit door een mooi landschap!

Jan de Vries