Een ritje naar Twijzelerheide – 29 augustus 2015

Door de AVC was een ritje uitgezet naar het Oldtimerfestival te Twijzelerheide. De organisatie had er voor gekozen om in het pittoreske Jouswier te starten. Het kerkje was opengesteld als ontvangstruimte, en eenieder kon vanaf ruim half één een kopje koffie tot zich nemen.

Tegen half twee werd er gestart, en werd er met 13 auto’s koers gezet naar “de Heide”. Via zeer landelijke wegen, kwamen we na drie kwartier aan op het evenemententerein. We werden welkom geheten door de organisatie en voorzien van koffiebonnen. Het vertrek werd gepland rond 16.30 dus we hadden ruim twee uur de tijd om een ander hun oogappels te bekijken, en dat waren er vele.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

Na het nodige bekeken te hebben, en ook met andere AVC-leden te hebben gepraat, was het bijna 16.30 en werden de voertuigen weer gestart. Na een ritje van weer drie kwartier via Kuikherne en Veenwouden kwamen we in Aldtsjerk aan. Voor de nazit in café de Moarkswal was niet zo veel animo. De locatie op het terras aan het water was uitmuntend, en ook de keuken was ruim voldoende. Na een paar drankjes en een overvloedige maaltijd werd het tijd om de laatste kilometers voor deze dag weg te rijden. Kort samengevat een geslaagde middag dankzij het prachtige weer.

Gerrit Postmus