Polder en dorpentocht 12 juni 2016 (gezamenlijke rit)

De Jaarlijkse gezamelijke rit werd gehouden op 12 juni. Dit jaar georganiseerd door de KCF (Klassieker Club Fryslân). Uitgenodigd waren de FOC (Fryske Oldtimer Club) en de AVC “De Fryske Walden”. Tussen 12.30 en 13.00 uur werden we verwacht voor de inschrijving bij de Buitenpleats in Earnewoude. Bij aankomst stond er voor de deelnemers koffie / thee met cake klaar. Er was een goede opkomst. Totaal reden er 40 auto’s mee.

Simon Rispens, voorzitter van de KCF sprak een welkomstwoord en gaf uitleg over de verdere gang van zaken. Tevens werden de organisatoren: Jelle Keizer en Wim Bleeksma alvast bedankt voor hun inzet, waarvoor ze een fles wijn aangeboden kregen, die onder applaus in ontvangst werd genomen. We konden eerst op eigen gelegenheid een kijkje nemen bij het naastgelegen Bezoekerscentrum De Alde Feanen annex museum. Ook kun je prachtige wandelingen maken in het naastgelegen mooie natuurgebied. Zeker een bezoekje waard.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

De rit start in verschillende groepjes vanaf het parkeerterrein van het Bezoekerscentrum. Via dorpjes en polders zoals Eernewoude- Siegerswâld, Nije- en Oldegea, Warten, Grou, Akkrum, Nes en Oldeboarn, eindigt de rit om 16.15 uur bij restaurant it Polderhûs in De Veenhoop, waar we met een drankje en/of een hapje nog even konden nagenieten. De weergoden waren ons goedgezind de hele rit. Helaas kwam er met een stortbui abrupt een einde aan deze gezellige middag

Mvg KCF
Mattheus en Rennie
Tel. secretaris 06 437 92 536