Rit naar Eernewoude – 13 augustus 2016

Rond een uur of twee vertrokken we met de Taunus richting Bergum, om na een drie kwartier aan te komen op het verzamelpunt op de Markt. We waren blij verrast door de goede opkomst, (ca. 25 auto’s) ondanks of dankzij de vakantie. Maar een dagje met de oldtimer weg geeft toch ook een vakantiegevoel!

Na wat bijpraten en een aantal nieuwe aanwinsten te hebben bekeken, werd het wagenpark gestart. Via o.a. Sumar, Opeinde en Oudega werd via een mooie landelijke route na een uurtje Eernewoude bereikt. Na een promotieritje over de camping en een ererondje door het dorp werden de auto’s opgesteld nabij eetcafé Westersail.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

Het weer was niet echt zomers, maar meer voorjaarsachtig, dus in de luwte was het goed te doen. Binnen de kortst mogelijke tijd was ook het publiek aanwezig, die de nodige vragen aan de eigenaars stelden. De organisatie verstrekte per persoon drie munten, die besteed konden worden aan of een natje of een snackje. De meeste leden bleven gezellig plakken en bestelden iets van de kaart, want reizen maakt hongerig. Na een zeer gezellige nazit waarbij het nodige oldtimerlatijn ter tafel kwam, werd de Taunus weer gestart en reden we weer huiswaarts.

We mogen terugkijken op een zeer geslaagde middag.

Gerrit en Marian