Snertrit van AVC “De Fryske Wâlden” – 8 oktober 2016

Deze middag verschenen er 22 oldtimers aan de start op de carpoolplaats aan de Lauwersmeerweg in Dokkum. Na enige uitleg over deze rit gingen we om 12:50 uur van start voor een tocht van ongeveer 78 km door Noordoost-Friesland en West-Groningen. Langs mooie binnenwegen reden we naar Grootegast in Groningen. Het reisdoel deze middag was het LEGIO MUSEUM aldaar.

Na aankomst in het museum konden we eerst van een lekker kopje koffie met appelgebak genieten. Vervolgens gingen we het museum bezichtigen. Het museum is gevestigd in een voormalig gebouw van de maker van het bekende Lego speelgoed. Er is een unieke en uitgebreide collectie Lego en een overzicht van de geschiedenis van dit bedrijf in Grootegast. Men kan er een Lego-stad bekijken met bekende gebouwen uit de omgeving, onder andere de Martinitoren en het spoorwegstation van Groningen.
Kinderen kunnen ook zelf bouwen en spelen. Èn er is een Lego-bioscoop. De totale oppervlakte van het geheel is 900 m². Voor meer info kunt u de website www.legiomuseum.nl bezoeken.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

Na een uurtje te hebben rondgekeken vervolgden we de rit via Visvliet richting De Westereen. Om 17:00 uur kwamen we aan bij het eindpunt van de laatste rit van seizoen 2016. Dit was restaurant en partycentrum “Old Dutch“ in De Westereen. Na eerst even gezellig een drankje en een praatje gingen we aan tafel voor de traditionele snertmaaltijd met roggebrood met spek. Het liet zich goed smaken! De kok kwam persoonlijk langs om te informeren of alles goed had gesmaakt. Hij kan gerust zijn het was een heerlijke maaltijd. Een mooie afsluiting van seizoen 2016!

Ook het weer werkte vandaag mee! Na eerst een licht buitje bleef het de gehele middag droog met af en toe zon. Om ongeveer 19:30 uur ging eenieder weer op weg naar huis. We kunnen terugzien op alweer een mooie Oldtimermiddag. Rest ons nog om de familie Hoekstra en familie Van Twisk te bedanken voor de moeite die ze hebben gedaan om een mooie Oldtimerrit te organiseren. Hartelijk dank daarvoor!

Jouke de Vries