Zonovergoten Promotietour – 9 september 2016

AVC “De Fryske Wâlden” liet op 9 september de kracht zien van een snelle samenwerking. Men kreeg een verzoek om een rol te spelen in een promotiefilmpje voor de Centrale As. Dat verzoek motiveerde Geale de Haan en Monte Groen om in actie te komen en via mails en telefoontjes de leden op te roepen hun bijdrage te geven en mee te doen aan de tour. Er werd direct spontaan gereageerd door een flink aantal leden om actief mee te doen, acties die de onderlinge band alleen maar kunnen versterken.

Een filmpje maken is geen sinecure, immers uren aan opnames en na de montage een filmpje van slechts enkele minuten produceren. Voor de AVC ook bijzonder dat op deze wijze de fraaie oldtimers in beeld konden worden gebracht, wat natuurlijk veel bekeken wordt op het kanaal van RTV NOF. Maar liefst 18 auto’s werden in korte tijd aangemeld, men vond het een bijzondere promotie voor de Centrale As en niet te vergeten voor “De Fryske Wâlden”-club zelf.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

Na de opstelling bij Nije Sanjes in Veenwouden ging het in lange rij in een rustig tempo de Centrale As op om het mogelijk te maken de fraaie tv-opnames te maken. De unieke Ford van Johannes Hamstra diende als blikvanger van het rijdende feest. Twee aantrekkelijk en fleurig geklede dames in een “fifties”-outfit en een gitarist die de feestelijke klanken aan zijn gitaar ontlokte gingen in de cabriolet.

Op die wijze werden er tijdens de rit vele shots gemaakt vanuit verschillende hoeken. Uit volle borst meezingen was nog niet het geval, de muziek zou er later in worden gemonteerd. De foto’s geven een aardig beeld van een bont gezelschap aan oldtimerbezitters, die ook vandaag weer de gezamenlijke liefde uitstraalden voor de echte oldtimers. Deze dag was een bijzonder voorpret-ritueel want op de openingsdag op 1 october van de Centrale As is de AVC opnieuw van de partij.

Tekst: Dirk de Jong