Rit naar museum “Pakhuis Koophandel” – 17 september 2016

Om 1 uur ’s middags verzamelden we ons bij de carpoolplaats bij Dokkum. Er waren 8 auto’s aanwezig. In Leeuwarden zouden er nog 2 bijkomen. Het weer was super, veel zon en een lekker temperatuurtje voor half september. Door de organisatoren was een mooie rit voor ons uitgezet door N.O.-Friesland. Om ongeveer half drie kwamen we aan in Leeuwarden waar de heer Geersing ons al stond op te wachten. Nadat iedereen z’n auto had geparkeerd gingen we naar het museum.

Binnen stonden koffie en thee al klaar met een heerlijk stuk oranjekoek. De heer Geersing vertelde ons eerst het één en ander over het museum. Daarna werden we in twee groepen rondgeleid en kregen we tekst en uitleg van vader en zoon Geersing over hun verzameling. Er was van alles te zien: antieke auto’s, miniatuurauto’s, modeltreinen, camera’s, radio’s, te veel om op te noemen! Ook voor de dames was er genoeg te zien. Op de bovenste etage was een grote handwerktentoonstelling met o.a. antieke merk- en stoplappen, kant en kantklosmaterialen en een grote verzameling antiek naaigerei en accessoires. Ook was er een demonstratie kantklossen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

/p>

 

Om half 5 stapten we weer in onze auto’s en na een korte rondrit door de Groene Ster en Tytsjerk arriveerden we bij de Canterlanden in Gytsjerk. Het ”oldtimermenu” smaakte uitstekend. Om ongeveer 8 uur ging iedereen weer huiswaarts. We kunnen terugzien op een fijne en geslaagde middag!

Albert en Dineke v.d. Berg